LIFECOACHING

Kenelle coaching sopii?

Valmennus sopii jokaiselle, joka on valmis ottamaan vastuun elämästään ja toimimaan tavoitteidensa mukaisesti. Coach haastaa asiakkaansa kasvamaan ja näkemään niiden syiden  taakse, jotka ovat aiemmin estäneet pääsemästä tavoitteeseen. Tämä vaatii valmennettavalta myös kykyä käyttää itsereflektiotaitoja ja taitoja tunnistaa omia haasteitaan ja mahdollisuuksiaan. Coachingprosessissa valmentaja auttaa asiakasta parantamaan itsetuntemustaan ja pääsemään tavoitteissaan eteenpäin. Ei ole olemassa tyypillistä coaching-asiakasta, vaan jokainen voi hyötyä coachingista sukupuolesta, iästä tai aiheesta riippumatta.

Coaching tekniikat

Coachingissa käytetään useita eri tekniikoita ja  tärkein niistä on coaching-dialogi, eli keskustelu.

Coachingin keskustelu muodostuu kyselemisestä, kuuntelemisesta ja palautteen antamisesta. Keskustelun aikana kartoitetaan asia, johon valmennettava toivoo muutosta, keskustellaan nykytilasta ja etsitään erilaisia vaihtoehtoja ratkaista tilanne tai edetä tavoitteessa. Voi tuntua uskomattomalta, että näin tavanomaiselta kuulostava prosessi voi auttaa tavoitteissa eteenpäin, mutta juuri dialogin avulla coach voi auttaa asiakasta  avaamaan mielensä solmuja ja sanoittamaan haasteitaan, uskomuksiaan ja pyrkimyksiään. Coach ei anna asiakkaalle valmiita vastauksia kuinka edetä, vaan oivalluttaa kysymysten avulla asiakkaan itse löytämään ratkaisut.

Coaching-prosessiin voi kuulua myös muunlaisia menetelmiä, kuten mielikuvaharjoituksia, roolinvaihtotehtäviä, toiminnallisia harjoituksia, luovia harjoituksia kuten kirjoitus- ja piirustustehtäviä sekä erilaisia kartoituksia ja analyysejä.

Millaisiin asioiin voi hakea coachausta?

Coachauksen aihe voi olla lähestulkoon mitä tahansa. Yleisiä aiheita coachauksessa ovat erilaiset hyvinvointiin liityvät asiat kuten painonpudotus, terveellinen ruokavalio tai arjen hallinta, mutta yhtä hyvin cochauksesta voi saada apua pahasta tavasta luopumiseen, ystävyyssuhteisiin, parisuhdekysymyksiin, uratoiveisiin tai vaikkapa itsetunnon parantamiseen. Jos sinua askarruttaa, onko mielessäsi oleva asia sellainen, että voisit saada siihen apua coachingista, ota yhteyttä niin jutellaan asiasta ilmaisen alkukartoituksen merkeissä.

Coaching is...

"Coaching is unlocking the person's potential to maximize their growth."

"Coaching is about creating an action plan that moves you forward from where you are to where you want to be."

"Life coaching is your opportunity to take your life from good to great."


TERVETULOA KOKEILEMAAN!

Ota yhteyttä ja aloita matkasi kohti tavoitteitasi jo tänään!

Ota yhteyttä:coachingoulu@gmail.com
Kaikki oikeudet pidätetään 2019
Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi!