Ota elämäsi haltuun!

10.12.2019
  • Tuntuuko sinustakin joskus siltä, että elämäsi vain ajelehtii ohitse ja sinä seuraat sitä ikäänkuin matkustajan paikalta? Päivät vaihtuu ja vuodet vierii, mutta mikään ei muutu? 
  • Vuosi sitten minä olin itse tilanteessa, jossa en ollut uskonut enää koskaan olevani. Olen kärsinyt jo vuosia erilaisista selän hyvinvointiin liittyvistä haasteista, ja viime syksynä löysin itseni jälleen kerran tilanteesta, jossa välilevyongelmani tekivät elämästäni sietämätöntä. Kului kuukausia,  jolloin en saanut nukutuksi, vaan makasin hereillä liikkeen aiheuttamaa kipua peläten, ja kun aamu vihdoin koitti, tiputtauduin sängystä nelinkontin lattialle, ja hapuilin sitten itseni ylös seinistä ja hyllynreunoista tukea hakien. Elämänlaatu ja elämänhalu olivat nollissa ja edessä avautui vain pitkä synkkä suora. Mieli teki syytellä muita. Kaikkia muita. Oikeastaan ketä tahansa. Miksi minä - ajatukset eivät kuitenkaan pidemmän päälle johda mihinkään, ja lopulta päätin kaivautua uhrikuopastani ylös ja ryhtyä tekemään asialle jotakin. Ensimmäinen askel muutokseen tapahtui siis mieleni tasolla. Tein päätöksen olla enää alistumatta kivulle ja ryhtyä toimimaan paremman terveyden saavuttamiseksi. Ensimmäisellä tapaamisella fysioterapeutin luona opettelimme nousemaan tuolista ylös oikein. Suorittajan luonteeni puhkui kärsimättömyyttä, kun viikkojen ajan kotiläksynä toistin tuota samaa yksinkertaista liikettä. Vähän kerrallaan suoritustasoa nostettiin, ja kolme kuukautta fysioterapian alottamisesta pystyin jo aloittelemaan kotijumpan. Viisi kuukautta myöhemmin palasin kuntosalille, mikä on ollut rakas harrastukseni jo pitkään ja nyt pystyn jo lataamaan laitteisiin jo sellaisia painoja, etten koskaan aiemmin. Tukena prosessissa minulla on ollut kuntoutuspuolen ammattilaisen lisäksi useampi upea coach, joiden kannustamana olen jaksanut jatkaa aina kohti seuraavaa tavoitetta. Kovin monella meistä ei yksinään löydy tarvittavia voimavaroja isojen elämänmuutosten tekemiseen, ja juuri näissä tilanteissa Life Coach saattaa olla juuri se, ketä tueksesi tarvitset.
  • Vuotta myöhemmin saan riemuissani todeta pystyväni nukkumaan yöt kivuttomasti ja voivani toimia täysipainoisesti arjessa tarvitsematta pelätä jatkuvaa kipua. Tulevaisuus näyttää vallan valoisalta. Jokainen päivä olen kiitollinen siitä, että päätin hypätä pois matkustajan paikalta ja ryhtyä itse ohjaamaan elämääni. 
  • Oletko sinä valmis tekemään samoin? Muista, että joka hetki jokainen tekemäsi valinta ohjaa sinua joko kauemmaksi tavoitteestasi tai lähemmäksi sitä. Valitse viisaasti.
Ota yhteyttä:coachingoulu@gmail.com
Kaikki oikeudet pidätetään 2019
Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi!